Duurzame verpakking voor consument belangrijker

Consumenten hechten steeds meer waarde aan een duurzame verpakking bij de aankoop van groenten en fruit, zo toont een nieuw onderzoek van ABN Amro aan. Daaruit blijkt tevens dat een derde van alle respondenten zelfs bereid is om extra te betalen voor voorverpakte groenten en fruit in een duurzame verpakking. Toch stelt de bank dat consumenten nog steeds onvoldoende bekend zijn met de milieu-impact van de diverse verpakkingsvormen.

Uit het nieuwe onderzoek van ABN Amro blijkt dat 66% van de ruim 1.000 respondenten het belangrijk vindt dat alle voorverpakte groenten en fruit in duurzame verpakkingen verpakt worden. Ongeveer 35% geeft zelfs aan bereid te zijn om hier extra voor te betalen.

Bron en meer informatie: www.boerenbusiness.nl, Kimberly Bakker, 9 december 2020